OnePlus anunță oprirea suportului tehnic pentru popularele OnePlus 6 și 6T

17.01.2022
OnePlus anunță oprirea suportului tehnic pentru popularele OnePlus 6 și 6T

Lansată în luna mai 2018, seria OnePlus 6 probabil că încă se bucură de un număr consistent de fani chiar și în țara noastră. Doar că în peisajul smartphone lucrurile evoluează cu rapiditate, iar patru ani ar fi deja prea mult pentru un flagship de mult detronat al producătorului chinez.

Anunțul retragerii suportului pentru seria OnePlus 6 și versiunea „refresh” 6T chiar depășește limitele strategiei de business comunicată de companie, care a anunțat anterior limitarea suportului software pentru produsele lansate la doar 3 ani. Aceste reguli sunt folosite încă de la generația OnePlus 3/3T.

Astfel, indiferent de buget, fiecare nou vârf de gamă OnePlus beneficiază în mod garantat la trei revizii majore de android și trei ani de actualizări care să închidă eventuale vulnerabilități depistate ulterior la partea de securitate. În cazul seriei OnePlus 6 și 6T, limita de timp a fost deja atinsă la finalul lui 2021, actualizarea OxygenOS 11 bazată pe Android 11 fiind livrată din luna septembrie, ca și ultimă actualizare majoră de firmware pentru dispozitivele respective.

Vestea bună pentru fanii OnePlus 6 este că dispozitivele se bucură în continuare de suportul comunității de modding Android, șansele ca noile versiuni de Android să fie adaptate ca și ROM-uri OnePlus neoficiale fiind destul de mari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult