OnePlus retrage OxygenOS 12, după ce mulți utilizatori s-au plâns de probleme

11.12.2021
OnePlus retrage OxygenOS 12, după ce mulți utilizatori s-au plâns de probleme

Lansarea Android 12 pe telefoanele OnePlus 9 și 9 Plus nu a fost tocmai plăcută pentru utilizatori. Se pare că versiunea desemnată drept „stabilă” de către producător s-a dovedit a fi în continuare afectată de probleme, așa că după multe plângeri din partea fanilor, acest update a fost retras. Astfel, cei care încă nu au făcut update la OxygenOS 12, nu vor mai putea să descarce update-ul momentan, până când nu va fi relansat.

Trecerea la OxygenOS 12, bazat pe Android 12, a cauzat multe probleme pentru utilizatori

Conform site-ului Android Police, care a criticat starea în care acest update se află, a primit o declarație de la OnePlus, în care compania confirmă faptul că pachetul software a fost retras:

„Știm că există probleme cauzate de update-ul OxygenOS 12 și echipa noastră software le repară. Vom suspenda acest update software și vom lansa o nouă iterație cât mai curând posibil.”

Aparent, multe dintre probleme afectau atât funcționalitatea de bază, precum refresh rate-ul display-ului, fiind necesare mai multe încercări până când putea fi afișat conținutul la 120 Hz, în timp ce accesarea anumitor meniuri se blocau și chiar închideau aplicația.

Unele dintre probleme puteau fi rezolvate prin resetarea la configurarea din fabrică a telefonului, însă asta implică pierderea tuturor configurărilor utilizatorului.

Utilizatorii care au întâlnit astfel de probleme cred că de vină este faptul că sistemul de operare OxygenOS are acum același cod la bază precum versiunea ColorOS de la Oppo. Astfel, anumite configurări de pe versiunea veche nu par a fi compatibile cu noua versiune. Probabil că testarea în cadrul OnePlus nu a fost realizată pe smartphone-uri personale, care erau actualizate de la versiunea veche, ci pe dispozitive de test, fără configurări de pe OxygenOS 11.

Momentan nu există un termen pentru lansarea noii versiuni de OxygenOS 12.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult