Opera extinde serviciul VPN de anonimizare a conexiunilor şi la versiunea pentru desktop

20.09.2016

Web browserul Opera oferă de acum în mod oficial, gratuit şi nelimitat, serviciu VPN integrat pentru anonimizarea sesiunilor de navigare web.

Folosite pentru a ascunde locaţia reală a utilizatorului şi facilita accesarea a diverse servicii online restricţionate în funcţie de regiune, reţelele VPN sunt acum suportate nativ în web browserul Opera.

Întreţinută de SurfEasy, o subsidiară a Opera Software, funcţionalitatea VPN este asigurată cu ajutorul mai multor servere găzduite pe teritoriu european – Germania şi Olanda, în Singapore, Statele Unite şi Canada. Pentru folosire, este de ajuns să instalăm ultima versiune Opera şi să folosim butonul VPN prezent în stânga barei de adrese. Aplicaţia permite alegerea serverului VPN pe care dorim să îl folosim, comunicaţiile ulterioare fiind intermediate folosind conexiune securizată (AES-256), fără ca istoricul de navigare să fie păstrat pe serverele Opera.

Potrivit dezvoltatorului Opera, conexiunea VPN ar trebui să fie suficient de rapidă pentru a prelua inclusiv sesiuni de video streaming la rezoluţie HD.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult