Opera Mini 11 primeşte moduri High şi Extreme Data Saving, reducând traficul de date cu până la 90%

10.09.2015

Apreciat pentru funcţiile de economisire a conexiunii de internet mobil, web browserul Opera Mini permite acum utilizatorilor să aleagă între o experienţă web mai bogată şi folosirea cât mai eficientă a conexiunii de date.

Ca şi până acum, Opera Mini apelează la servere dedicate unde paginile trimise de website-urile vizitate sunt procesate suplimentar, ajungând la dispozitivele utilizatorilor într-o formă comprimată ce reduce timpii de aşteptare la încărcare şi economiseşte traficul de date inclus în abonamentele de internet mobil. Diferenţa este că pe lângă modul de compresie obişnuit, redenumit High, avem şi un mod Extreme care exclude de la afişare anumite forme de conţinut mare consumator de date (ex. filmuleţe şi reclame video) şi redă imaginile folosind o rezoluţie mai mică decât cea originală.

Rezultatul nu este tocmai atrăgător din punct de vedere vizual, iar anumite pagini ar putea să nu fie încărcate deloc, însă opţiunea poate fi cu siguranţă utilă atunci când suntem nevoiţi să apelăm la conexiuni de date cu lăţime de bandă restricţionată.

Opera Mini 11 primeşte moduri High şi Extreme Data Saving, reducând traficul de date cu până la 90%

Potrivit dezvoltatorului Opera Software, prezenţa celor două moduri de compresie transformă Opera Mini 11 într-un web browser bun de folosit atât în situaţiile când suntem nevoiţi să folosim conexiuni lente, cât şi atunci când viteza conexiunii la internet nu pune probleme.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult