Opera Mini primeşte funcţie Night Mode şi alte mici îmbunătăţiri

20.05.2015
Opera Mini primeşte funcţie Night Mode şi alte mici îmbunătăţiri

Opera Software a lansat o nouă versiune Opera Mini pentru dispozitive cu Android, conţinând o serie de îmbunătăţiri gândite pentru o experienţă mai plăcută în sesiunile nocturne de navigare web.

Livrată printr-o actualizare automată descărcată prin magazinul Play Store, funcţia Night Mode optimizează imaginea ajustând automat luminozitatea ecranului la o valoare aleasă de utilizator. În plus, bifând şi opţiunea Reduce eye strain ne alegem cu un filtru de culoare care dă paginilor o tentă uşor gălbuie, ameliorând senzaţia de disconfort ce poate apărea când folosim telefonul mobil în spaţii fără surse de lumină ambiantă. Totuşi, trebuie spus că spre deosebire de alte implementări întâlnite la web browsere mai sofisticate, funcţia Night Mode din Opera Mini nu optimizează în nici un fel formatarea paginii sau schema de culori folosită.

Opera Mini primeşte funcţie Night Mode şi alte mici îmbunătăţiri

La capitolul alte îmbunătăţiri, Opera Mini oferă acum suport pentru sincronizarea tab-urilor deschise, precum şi a bookmark-urilor păstrate în pagina Speed Dial. Desigur, pentru ca sincronizarea între dispozitive să poată funcţiona este necesar să fim autentificaţi în contul de utilizator Opera. O altă schimbare mai puţin importantă este afişarea titlului paginii în bara de adrese URL. Astfel, pentru a vizualiza sau copia adresa paginii vizitate este necesar să activăm bara de adrese cu o atingere pe suprafaţa touch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult