Opera pregăteşte un web browser hibrid pentru Android

18.10.2011
Opera pregăteşte un web browser hibrid pentru Android

Opera încearcă să creeze un web browser mai eficient pentru dispozitivele cu sistem de operare Android, decât soluţia oferită de Google.

Denumit Opera with Turbo, noul browser este de fapt o versiune modificată de Opera Mobile, condimentată cu facilităţi preluate din Opera Mini. Practic, atunci când avem acces la o conexiune Wi-Fi suficient de rapidă, noul browser se comportă exact ca Opera Mobile, afişând versiuni complete ale paginilor web, construite chiar în memoria dispozitivului. La detectarea unei conexiuni prea lente, modul Turbo apelează în schimb serverele Opera pentru procesarea paginilor web, de unde ne sunt trimise versiuni reduse ale acestora, lipsite de componente CSS, Javascript sau HTML.

Opera with Turbo

Integrând facilităţi disponibile până acum doar pentru utilizatorii Opera Mini, Opera with Turbo promite economii importante asupra lăţimii de bandă utilizată pentru acces la internet, dar şi o mai bună autonomie a bateriei pentru dispozitivele care îl utilizează. Economia de energie este posibilă prin utilizarea pe perioade mai scurte a conexiunii wireless, dar şi reducerea cerinţelor de procesare pentru generarea şi afişarea paginilor web, dispozitivele primind de la serverele Opera versiuni gata pregătite pentru afişare.

Din primele teste, activarea modului Turbo poate reduce chiar şi de trei ori volumul de date necesar pentru afişarea unei pagini web, scurtând drastic timpii de aşteptare percepuţi de utilizatori.

Opera with Turbo va fi disponibil utilizatorilor de dispozitive Android la începutul anului viitor, însă compania producătoare nu a stabilit încă o dată de lansare exactă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News