Perfomanţele financiare Apple ating un nou vârf, recordul Microsoft este încă neînvins

Perfomanţele financiare Apple ating un nou vârf, recordul Microsoft este încă neînvins

Cotaţiile bursiere Apple au cunoscut ieri o creştere importantă de 2,63 de procente, ceea ce a propulsat valoarea unei acţiuni la 665,15 dolari, maximul atins de companie în întreaga sa istorie. Datorită acestui salt, valoarea capitalizării Apple a atins maximul istoric înregistrat nu doar de către companie, ci şi de întregul sistem bursier, valoarea de 623,52 miliarde de dolari depăşind recordul anterior de 618,9 miliarde de dolari, stabilit de Microsoft în 1999.

Performanţa Apple este una impresionantă, oricine îşi aruncă privirile pe graficul evoluţiei sale bursiere putând remarca ascensiunea fulminantă care a început în 2005. Însă, chiar dacă valoarea bursieră Apple a depăşit în cifre absolute recordul stabilit de Microsoft, acest lucru nu înseamnă că şi performanţa celor din urmă a fost depăşită.

Valoarea recordului Microsoft în valoare actualizată

Din 1999 până acum, dolarul american s-a devalorizat cu 37,5%, valoarea performanţei Microsoft trebuind să fie ajustată pentru a putea fi corelată cu valoarea Apple de astăzi. În aceste condiţii, recordul Microsoft din 1999 s-ar ridica, la valoarea de astăzi a monedei de tranzacţionare de pe Wall Street, la nu mai puţin de 851 miliarde de dolari, o performanţă impresionantă pentru a cărei detronare Apple va trebui să mai lupte. Copilul celebru al industriei ultimului deceniu al secolului trecut, Microsoft însă nu mai poate pune nici o problemă rivalului Apple, tendinţele de evoluţie ale celor două fiind diametral opuse.

Vechiul campion nu mai este o ameninţare pentru Apple

Indiferent cum vrem să privim aceste cifre, cel mai remarcabil lucru care se poate observa este faptul că topul recordurilor Wall Street sunt conduse în acest moment de două companii IT.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News