Phoenix OS 2.0 Alpha, o versiune de Android 7.1 pentru PC

30.03.2017
Phoenix OS 2.0 Alpha, o versiune de Android 7.1 pentru PC

Deşi a fost creată fără nici o intenţie de a concura Windows, platforma Android a devenit între timp o opţiune tentantă şi pentru utilizatorii de PC-uri, atraşi de oferta vastă de aplicaţii disponibile. Încă fără suport oficial din partea Google, implementarea pentru PC a sistemului de operare Android este lăsată în seama comunităţii de dezvoltatori, cum sunt cei de la Phoenix Studio.

Construit pe nucleul Android 7.1, Phoenix OS 2.0 Alpha poate fi instalat pe aproape orice PC echipat cu procesor Intel sau AMD x86, oferind o interfaţă care va părea familiară utilizatorilor de Windows 10.

Avem la dispoziţie o bară de aplicaţii la partea de jos şi meniu Start, respectiv desktop pe care putem plasa scurtături către aplicaţiile favorite. Profitând de suprafaţa de afişare mult mai generoasă oferită de monitoarele pentru PC, aplicaţiile de Android sunt rulate în ferestre individuale, uşor de mutat şi redimensionat.

Alături de obişnuitele aplicaţii obţinute din magazinul Google Play putem instala şi jocuri de Android.

Încă departe de forma finală, versiunea alpha a Phoenix OS 2.0 ar putea avea unele probleme de stabilitate şi compatibilitate cu aplicaţii de Android, astfel că folosirea sa ca alternativă Windows mai poate aştepta, cel puţin până la anunţarea unei versiuni finalizate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult