Posesorii de telefoane Pixel vor putea opri tonul de anunțare a apelurilor și folosind comenzi vocale

03.09.2022
Posesorii de telefoane Pixel vor putea opri tonul de anunțare a apelurilor și folosind comenzi vocale

Rezervată posesorilor de telefoane Pixel, Google Assistant va suporta o nouă comandă, de folosit pentru a opri tonul de anunțare a apelurilor fără a și respinge apelul respectiv.

Diferită de respingerea apelului, comanda pentru oprirea tonului de apel va permite telefonului să sune în modul silențios, fără a da de veste persoanei de la celălalt capăt despre faptul că nu vrem sau nu putem să răspundem la momentul respectiv.

Pentru a preîntâmpina declanșarea accidentală, noua comandă vocală va fi declanșată doar prin rostirea unei fraze predefinite, gestul respingerii unui apel fiind ceva mai complicat decât apăsarea unui buton pe ecranul touch.

Vestea bună este că fraza declanșatoare va putea fi personalizată după bunul plac, Google oferind deja funcționalitatea Quick Phrases, la care utilizatorii pot apela pentru a defini comenzi activate și fără a rosti de fiecare dată expresia ”OK Google”. În prezent, posesorii de telefoane Pixel pot defini comenzi Quick Phrases  doar pentru acceptarea și respingerea apelurilor. Lista comenzilor suportate mai cuprinde ”Stop” și ”Snooze”, pentru oprirea alarmei setată pe telefon.

Funcționalitatea nou descoperită în codul Android este deocamdată inactivă, fiind cel mai probabil rezervată viitoarei familii de telefoane Pixel 7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult