Poți instala chiar acum noul iOS 17 în versiune Public Beta pe iPhone-ul tău

13.07.2023
Poți instala chiar acum noul iOS 17 în versiune Public Beta pe iPhone-ul tău

După o lună de disponibilitate în beta exclusiv pentru dezvoltatori software, iOS 17 este acum accesibil și de publicul larg, tot într-o versiune de test. Apple a lansat versiunea „Public Beta” a noului său sistem de operare pentru smartphone-uri, utilizatorii putând acum instala pachetul software pe telefoanele lor personale. Ideal ar fi însă să instalați update-ul pe un telefon secundar, întrucât cu siguranță pot apărea probleme în utilizarea de zi cu zi.

iOS 17 în versiune Beta, disponibil pentru cei nerăbdători

iOS 17 poate fi instalat de oricine deține un iPhone compatibil și un cont de iCloud. Pentru noua versiune, Apple scoate de pe lista de dispozitive compatibile telefoanele lansate înainte de 2018, deci iPhone X, primul telefon Apple cu ecran OLED și cu faimosul „notch”, nu va face tranziția la noua versiune. Alături de el și iPhone 8 și 8 Plus, modele din aceeași generație, cu același hardware, dar cu format de ecran și design diferite, rămân pe iOS 16.

Pentru instalarea iOS 17 Public Beta, este necesară vizitarea site-ului Apple Beta, unde trebuie să te autentifici cu contul de iCloud folosit pe telefonul pe care vrei să instalezi software-ul. Apoi, de pe dispozitiv, trebuie să te asiguri că ai măcar iOS 16.4 instalat. Din meniul de Setări la categoria General >  Actualizări, vei găsi o nouă secțiune numită Actualizări Beta, de unde poți selecta iOS 17 Public Beta. În interiorul acesteia vei găsi butonul de download și instalare al noii versiuni de iOS.

Procesul de instalare este similar cu cel al unui update de software obișnuit. Fiind o versiune nouă a sistemului de operare, pachetul de download este destul de mare, de peste 6 GB, ceea ce înseamnă că procesul va dura mai mult decât pentru un update incremental.

Unele dintre funcțiile pe care Apple le-a prezentat la WWDC în urmă cu o lună nu sunt încă disponibile, iar altele nu vor fi lansate nici măcar în versiunea finală de iOS 17 din septembrie. Acelea vor fi lansate mai târziu, într-o versiune viitoare a sistemului de operare. Apple a început să separe anumite capabilități de câțiva ani deja de lansarea variantei principale. Deep Fusion, algoritmul de procesare al imaginilor de pe iPhone 11 a fost lansat mai târziu, la fel și funcția de apeluri prin satelit de pe iPhone 14, care a venit la câteva luni distanță de lansarea dispozitivelor.

sursa: Apple Beta

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult