Poți testa acum Nothing OS pe telefonul tău cu Nothing Launcher

01.05.2022
Poți testa acum Nothing OS pe telefonul tău cu Nothing Launcher

Așa cum a promis anterior, compania Nothing, fondată de Carl Pei (co-fondator OnePlus), a lansat prima mostră pentru noul său sistem de operare, Nothing OS. Aceasta vine sub forma unui launcher de Android, compatibil cu telefoane precum Galaxy S21, Galaxy S22, Pixel 5 și Pixel 6 de la Samsung și Google. Acesta demonstrează, la nivel de bază, felul în care interfața primului său smartphone, Nothing phone(1), va arăta și funcționa.

Nothing OS vine cu schimbări la nivelul interfeței Android

Din păcate, launcher-ul de Android de la Nothing nu este disponibil în Play Store-ul din România, însă apk-ul poate fi descărcat și instalat separat de magazinul Google. Astfel, puteți testa această nouă interfață, inspirată de dispozitivele electronice ale anilor 80 și 90, cu afișaje digitale cu puncte.

După istalare, launcher-ul trebuie configurat manual din meniul de setări al telefonului, înlocuind astfel Pixel Launcher sau interfața OneUI. Diferențele față de Android-ul „stock” de la Google nu sunt mari în materie de funcționalitate, dar estetica launcher-ului pare să fie foarte importantă. Există și un pachet de pictograme, care să le înlocuiască pe cele standard, pentru a atinge un „look” cât mai unitar cu viziunea originală de la Nothing, cât și un pachet de widget-uri.

Una dintre cele mai interesante modificări este însă posibilitatea de a redimensiona aplicațiile de pe ecran. Poți avea astfel pictograme de dimensiuni normale, dar și unele de mărime mai mare, pentru acces rapid. Poți face astfel și anumite folder-e mai mari, pentru a vedea mai ușor ce aplicații sunt incluse în acestea.

Nothing OS, cu modificări de funcționalitate la nivelul sistemului de operare Android, dar și cu funcții noi, care nu sunt posibile printr-un simplu launcher, va fi lansat în cursul verii, alături de Nothing phone(1).

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult