Nothing confirmă Phone (1). Va fi livrat la vară cu Nothing OS

24.03.2022
Nothing confirmă Phone (1). Va fi livrat la vară cu Nothing OS

Nothing, compania fondată în 2020 de Carl Pei, co-fondator OnePlus, a confirmat în mod oficial că lucrează la un smartphone, pe care îl va lansa în vara acestui an. Telefonul se va numi Nothing Phone (1), păstrând formatul de nume pe care l-a pornit cu primul (și momentan singurul) produs al companiei, căștile true wireless Nothing Ear (1). Alături de telefon, va debuta și Nothing OS, un sistem de operare bazat pe Android.

Nothing Phone (1) va încerca să creeze un ecosistem similar cu cel de la Apple

Faptul că Nothing lucrează la un telefon mobil nu este tocmai o surpriză. La scurt timp de la înființare, compania a cumpărat toate brevetele și tehnologiile fostei companii Essential. Apoi, au existat multiple zvonuri în ultimele luni despre un astfel de dispozitiv, cât și fotografii cu fondatorul companiei de la MWC, care prezenta un prototip de smartphone CEO-ului Qualcomm.

Carl Pei a anunțat în cadrul unui eveniment online că Nothing Phone (1) va fi echipat cu un procesor Qualcomm (ceva ce nu este deloc surprinzător) și că sistemul de operare Nothing OS va fi construit pentru a integra fără efort toate produsele companiei. Practic, se dorește realizarea unei alternative la iOS, în care ecosistemul Nothing să funcționeze fără bătăi de cap. Spre diferență de Apple însă, Nothing va permite și integrarea de produse de la alte companii, întrucât acesta va fi un sistem deschis, pe care îl vor putea folosi și alți producători.

Pei spune că Nothing OS va putea folosi inclusiv accesorii concurente, precum AirPods, pentru integrare rapidă și va putea interacționa chiar și cu sisteme de mașină precum cel de la Tesla, care nu include nici Android Auto nici CarPlay.

Nothing OS va fi o versiune „light” de Android, cu modificări la nivelul interfeței și funcționalității

Nothing Phone (1) va primi trei ani de suport software pentru actualizări de sistem și patru ani de actualizări de securitate, conform anunțului oficial. Aceasta începe să devină însă perioada de suport standard în zona de dispozitive cu Android high-end, unele companii, precum Samsung, promițând deja patru ani de actualizări de sistem, chiar și pe modelele sale mid-range.

Anunțul oficial pentru Nothing Phone (1) va veni la vară, când probabil telefonul va ajunge și în magazine. Între timp, prima „mostră” a experienței Nothing pe smartphone-uri va fi însă un launcher pentru Android, care va aplica interfața telefonului pe câteva dispozitive compatibile.

„Nothing OS păstrează cele mai bune funcții ale Androidului „pur”, distilând sistemul de operare la componentele esențiale, unde fiecare byte are un scop. Este proiectat să livreze o experiență personală rapidă și fluidă. Are o interfață coerentă, hardware-ul fiind integrat perfect cu software-ul prin font-uri, culori, elemente grafice și sunete personalizate. Primul preview pentru Nothing OS va fi disponibil prin intermediul launcher-ului care va fi disponibil la download pe anumite modele de smartphone-uri din luna aprilie.”, a anunțat Nothing.

sursa: TechCrunch, Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult