Precedent. Un judecător a decis că Samsung poate neglija actualizările software pentru smartphone-urile sale

06.06.2018
Precedent. Un judecător a decis că Samsung poate neglija actualizările software pentru smartphone-urile sale
Samsung, cel mai mare jucător de pe piaţa globală de smartphone-uri, nu se mişcă foarte repede când vine vorba de livrarea celor mai noi versiuni de Android către clienţi, iar acelaşi lucru poate fi spus şi despre actualizările de securitate sau cele care rezolvă anumite probleme şi bug-uri. În Olanda, compania a fost dată în judecată din această cauză de o organizaţie care militează pentru drepturile consumatorilor. Consumentenbond doreşte că Samsung să ofere actualizări de securitate pentru toate modelele sale de telefoane, timp de doi ani după ce acestea au fost cumpărate de consumatori. 

Compania a susţinut, în faţa instanţei, că oferă actualizări timp de 24 de luni pentru toate smartphone-urile pe care le lansează în Olanda, dar de la data la care acestea ajung în magazine. Totuşi, Consumentenbond a oferit exemple de modele care nu au avut parte de acest tratament. 

 
După cum se observă, Samsung spune că oferă actualizări de la data la care telefoanele ajung pe piaţă, iar organizaţia cere ca acestea să fie furnizate din momentul în care acestea ajung la clienţii finali. 

Procesul a fost câştigat de Samsung. Judecătorul a decis că cerinţele Consumentenbond sunt „inadmisibile” deoarece se referă la „acţiuni din viitor”. 

Unul dintre motivele pentru care Samsung nu reuşeşte să actualizeze repede smartphone-urile sale sau toate modelele din portofoliu este numărul mare de terminale pe care le lansează. Consumentenbond a transmis, referitor la această strategie: „Samsung a decis să aducă atât de multe modele pe piaţă şi nu i-a forţat nimeni să facă acest lucru”. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult