Primele detalii despre iOS 17: integrare cu dispozitivul VR, modificări minore de interfață

26.01.2023
Primele detalii despre iOS 17: integrare cu dispozitivul VR, modificări minore de interfață

iOS 16 continuă să primească actualizări care aduc chiar și funcționalitate nouă, însă este clar că la toamnă acesta va fi înlocuit cu următorul sistem de operare mobil de la Apple. Avem acum și primele detalii despre ambițiile companiei cu iOS 17, care ar putea fi, din nou, o versiune de optimizare, care va veni cu puține capabilități noi, dar care ar putea îmbunătăți eforturile companiei de a asigura performanță și stabilitate pe toate dispozitivele compatibile.

iOS 17 va oferi modificări minore, dar va adăuga integrare cu un nou dispozitiv Apple

Conform LeaksApplePro, un leaker cunoscut, care a publicat un articol pe howtoisolve.com, iOS 17 nu va aduce mari schimbări la nivelul interfeței pe telefoanele Apple. Noua versiune, cu numele de cod Dawn, va schimba câteva elemente în aplicația Music, aplicația Mail va fi simplificată, iar Reminders și Files vor fi îmbunătățite. Chiar și aplicațiile Fitness și Wallet vor primi mici modificări, însă nimic nu va fi major.

Cele care vor fi mai afectate de schimbări sunt Home, aplicația de control a dispozitivelor smart home, și Find-My, care vor fi îmbunătățite semnificativ.

Cea mai mare noutate din iOS 17 este însă așteptată la nivelul integrării cu noul dispozitiv de realitate virtuală al companiei. Acesta va primi propria aplicație în meniul telefoanelor, similară cu aplicația Watch, care permite conectarea și configurarea unui Apple Watch. Se pare că aplicația pentru VR va fi ceva mai dezvoltată, putând oferi configurare mai amănunțită pentru noul dispozitiv, direct de pe telefon.

Informațiile despre seria iPhone 15, din nou confirmate

Conform articolului, iOS 17 va implementa Dynamic Island pe toată gama iPhone 15, deci pe 6 modele în total, cu tot cu modelele iPhone 14 Pro și Pro Max. Pe de altă parte, deși toate noile modele iPhone 15 vor folosi USB-C, doar două vor permite viteze de transfer la standardul USB 3.2, confirmând astfel planurile companiei de a limita viteza de transfer pe variantele non-Pro.

Alte detalii din articol vorbesc despre iPhone 15 Ultra, care va fi semnificativ mai bine dotat decât modelul Pro. Pe lângă ecranul mai mare, telefonul superior va oferi procesare de imagine îmbunătățită și răcire superioară, pentru performanță susținută pe durată mai lungă. Autorul articolului spune însă că este posibil ca Apple să nu dezvăluie aceste detalii în public.

Desigur, vorbim despre informații neconfirmate, însă autorul articolului a publicat în trecut informații care au fost ulterior confirmate în mod oficial. Vom marca totuși tot acest articol la categoria „zvonuri”, până când primim informații verificabile. Primele detalii oficiale despre iOS 17 sunt așteptate în luna iunie, la WWDC, unde Apple va anunța noile versiuni de software pentru toate categoriile de dispozitive din portofoliul său.

sursa: howtoisolve.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult