iPhone 15 „Ultra” ar putea primi zoom optic 5x, filmare 8K și autonomie mai bună, la un preț și mai mare

20.09.2022
iPhone 15 „Ultra” ar putea primi zoom optic 5x, filmare 8K și autonomie mai bună, la un preț și mai mare

Zvonurile despre următoarea generație de iPhone-uri continuă. Mai multe surse de încredere spun că în 2023, seria iPhone 15 va fi puțin schimbată față de ceea ce am văzut în ultimii trei ani pe piață. Astfel, în locul celor două modele de bază și două modele de top, vom primi în zona superioară variante diferite. Pro-ul din prezent va rămâne în ofertă, însă modelul Pro Max va fi redenumit în iPhone 15 Ultra și ar putea beneficia de hardware exclusiv, care nu se găsește pe alte variante.

iPhone 15 Ultra ar putea înlocui modelul Pro Max

Întrucât din 2024 toate telefoanele din Uniunea Europeană vor trebui să folosească exclusiv USB-C, zvonurile din prezent afirmă că aceasta ar putea fi cea mai mare schimbare în gama de telefoane Apple de anul viitor. Mufa Lightning ar putea să dispară de pe cele patru iPhone-uri noi, fiind înlocuită cu standardul din industrie. Desgiur, Apple ar putea să mai aștepte un an și să lanseze telefoanele cu USB-C abia în 2024.

iPhone 15 și 15 Plus vor rămâne modele de bază, însă se zvonește că vor primi noul decupaj „Dynamic Island”, cât și procesorul A16 de pe Pro-urile din prezent, dar nu și refresh rate mai mare de 60 Hz. Modelul Pro ar putea fi doar o evoluție a celui din prezent, în timp ce iPhone 15 Pro Max ar putea primi toate upgrade-urile importante.

Zvonurile vorbesc despre posibilitatea de a primi capabilitatea de a filma în rezoluție 8K, alături de o cameră cu zoom optic 5 sau 6x cu obiectiv periscopic. De asemenea, modelul Ultra ar putea avea o baterie și mai mare decât în prezent, care ar asigura încă 3-4 ore în plus de utilizare față de modelele actuale. Toate aceste upgrade-uri, alături de procesorul Apple A17, ar aduce prețul de pornire pentru iPhone 15 Ultra la 1.199 dolari, adică cu 100 de dolari americani mai mult decât 14 Pro Max. Având în vedere că deja prețurile din Europa au crescut, probabil că Ultra-ul de anul viitor va fi și mai scump în această regiune.

Informațiile de mai sus au fost publicate atât de surse de încredere, precum analistul Ming-Chi Kuo din Taiwan și Mark Gurman de la Bloomberg, cât și de conturi de leak-uri de pe Twitter, precum LeaksApplePro.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult