Programe gratuite de modificat poze: Paint.Net

14.05.2008
Programe gratuite de modificat poze: Paint.Net

Programele de modificat poze sau de prelucrare grafică, numite mai pretenţios, au un rege care nu poate fi deocamdată detronat şi probabil nu va avea rival nici în următorii 10 ani. Este vorba de Photoshop, bineînţeles. Dar Photoshop-ul celor de la Adobe este un instrument complex, mai puţin accesibil utilizatorilor obişnuiţi. Şi în plus, costă foarte mult. De aceea, o alternativă gratuită şi uşor de folosit, care să includă funcţiile importante este binevenită.

……………………………………………………………….

Alte materiale legate de prelucrarea pozelor:

……………………………………………………………….

Paint.Net este un program gratuit de editat poze, cu o interfaţă simplă şi uşor de folosit. Evident, nu se poate compara cu Photoshop, dar include cele mai importante funcţii pentru categoria de aplicaţii din care face parte.

Descarca Paint .net

Layere

Unul din atuurile lui Paint.Net este lucrul cu layere. Puţine programe de prelucrat imagini gratuite includ suport pentru layere. Utilizarea acestei facilităţi nu ridică dificultăţi nici pentru utilizatorii începători, nici pentru cei care au lucrat cu Photoshop. Principiul de lucru cu layere este asemănător funcţiei similare din Photoshop.

Paint.Net

La fel ca Photoshop, gestionarea layerelor în Paint.Net se face pe baza unei mici ferestre în care acestea sunt afişate unul sub altul. Ordinea din fereastra respectivă este şi ordinea în care acestea se vor suprapune în imagine.

Instrumente

Paint.Net include cele mai importante instrumente pentru modificarea pozelor: selecţie (inclusiv Magic Wand pentru selectarea rapidă a unui obiect), pensulă, gradient, radieră, color picker, clone stamp etc.

Chiar dacă nu oferă aceeaşi funcţionalitate ca cele din Photoshop, în cele mai multe cazuri, aceste instrumente sunt suficiente pentru utilizatorii obişnuiţi care urmăresc îmbunătăţirea calităţii unei poze sau modificarea anumitor aspecte. De exemplu, funcţia de selectare permite adăugarea sau eliminarea din selecţie a unor zone.

Paint.Net

Efecte

Paint.Net oferă şi numeroase efecte care pot fi aplicate pozelor. De la efecte artistice (Oil Painting, Ink Sketch etc.) la distorsionări, utilizatorul are suficiente mijloace prin care îşi poate lăsa amprenta asupra imaginilor.

Există, bineînţeles, posibilitatea reglării sau modificării atributelor imaginilor: culoare, saturaţie, contrast etc. Reglările se pot face atât manual, cât şi automat.

Paint.Net

Chiar dacă nu se poate compara cu Photoshop sau cu alte aplicaţii similare, Paint.Net este o soluţie pentru utilizatorii care nu urmăresc realizarea unor operaţiuni complexe. În plus, este gratuit şi foarte uşor de folosit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News