Puternicul XBMC, în curând şi pe Android

16.07.2012
Puternicul XBMC, în curând şi pe Android

În Google Play Store există deja o serie de playere multimedia puternice iar unele terminale mobile sau tablete oferă şi servicii DLNA, însă anunţul privind viitoarea lansare a cunoscutului XBMC pe platforma Android le va face pe acestea să pălească.

O cunoscută soluţie multimedia disponibilă pe Windows, OS X, Linux şi BSD, XBMC va ajunge pe platforma Android sub forma unei aplicaţii open source scrisă în C şi C++, promiţând astfel performanţe bune datorită utilizării interfeţei de dezvoltare pentru cod nativ în defavoarea mai lentului cod Java, pe care-l folosesc cele mai multe produse software pentru această platformă.

XBMC Android

Atunci când va fi lansat, o versiune beta fiind promisă în următoarele săptămâni, XBMC pentru Android va oferi servicii de redare şi streaming audio/video puternice, servicii de server şi client DLNA, control de la distanţă şi ieşire video prin intermediul porturilor HDMI de pe terminale. Grupul de dezvoltatori a prezentat o versiune preliminară a aplicaţiei care a rulat pe un player media Android, însă promite că XBMC va fi compatibil cu tabletele, telefoanele şi toate celelalte produse bazate pe sistemul de operare de la Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News