Realme lucrează MiniCapsule, o „clonă” software de Dynamic Island pentru telefoanele sale

23.02.2023
Realme lucrează MiniCapsule, o

Xiaomi a fost prima companie care a livrat un decupaj în ecran similar cu cel de pe iPhone 14 Pro, cu o „pastilă” care găzduiește mai multe camere frontale, însă Realme este primul producător de dispozitive Android care va livra și capabilități software similare cu Dynamic Island de pe iOS. Spre diferență de aplicațiile care adaugă astfel de funcții pe Android, aceasta va fi realizată direct de producătorul telefonului, ceea ce sugerează că va funcționa ceva mai bine și va integra și funcții speciale, pe care alte soluții nu le pot integra.

Realme ar pute fi primul producător care integrează oficial o clonă de Dynamic Island

O imagine și un clip video scurt, scăpate pe internet și publicate de celebrul leaker OnLeaks pe Twitter, dezvăluie felul în care Realme dorește să implementeze „clona” sa de Dynamic Island. Aceasta se va numi MiniCapsule și va afișa în zona din partea de sus a ecranului, din jurul camerei frontale, diverse activități din fundal. Exemplul dat în aceste imagini este încărcarea rapidă, fiind afișat logo-ul SuperVOOC atunci când această funcție este activă.

Se pare însă că pentru a beneficia de MiniCapsule, telefoanele nu vor trebui neapărat să folosească și un decupaj mai mare pentru camere. Animațiile din jurul camerelor pot fi integrate și pe telefoane cu decupaje „tradiționale”, cu un singur senzor frontal.

Aceasta nu este prima dată când Realme clonează o capabilitate care a debutat mai întâi pe iPhone. După lansarea iPhone 12, compania a dezvăluit accesorii „MagDart” magnetice pentru dispozitivele sale, similare cu cele MagSafe de la Apple. Acea capabilitate nu a ajuns însă pe piață, ceea ce sugerează că nici MiniCapsule nu va debuta garantat pe telefoanele companiei din viitorul apropiat.

Având însă în vedere că aceasta va fi o implementare a unui singur producător, este greu de crezut că foarte multe aplicații din Google Play Store vor avea integrare cu Mini Capsule. Cel mai probabil, doar aplicațiile Realme și câteva aplicații partenere vor oferi informații în plus sau scurtături din acea zonă a ecranului.

De altfel, nici pe iOS Dynamic Island nu pare să fie tocmai populară, cel puțin momentan. Fiind disponibilă doar pe modelele cele mai scumpe de iPhone, 14 Pro și Pro Max, dezvoltatorii de aplicații încă nu investesc eforturi prea mari pentru a afișa informații în plus în acea zonă. Probabil că acest lucru se va schimba odată cu lansarea iPhone 15, care va aduce Dynamic Island și pe modelele de bază.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult