Realme anunță MagDart: accesorii magnetice pentru Android similare cu Apple MagSafe

04.08.2021
Realme anunță MagDart: accesorii magnetice pentru Android similare cu Apple MagSafe

După anunțul de anul trecut al tehnologiei MagSafe pentru iPhone 12, era doar o chestiune de timp până când producătorii de Android vor adopta astfel de accesorii magnetice similare. Este surprinzător că a durat aproape un an, dar Realme pare să fie prima companie din piața Android care crede că această idee de a lipi accesorii cu magneți pe spatele telefoanelor este una bună. Astfel, brandul chinez anunță MagDart, un standard proprietar care dorește să întreacă capabilitățile prezentate de Apple în 2020.

Realme MagDart va include o întreagă serie de accesorii

Anunțul Realme este mai degrabă unul „pe hârtie”, întrucât acesta nu vine și alături de un smartphone. Compania a demonstrat accesoriile MagDart pe un telefon concept numit Realme Flash, același pe care l-am văzut de curând alături de un astfel de accesoriu în imagini scăpate pe internet. Se pare însă că acesta nu va fi lansat oficial. Totuși, sunt șanse mari ca următorul telefon high-end de la Realme, probabil unul din seria „GT” să beneficieze de suport pentru MagDart. La fel ca Apple, însă, Realme a venit cu o selecție de accesorii MagDart din prima, nu doar cu un încărcător wireless, așa cum se presupunea inițial.

magdart 50w

Primele accesorii, cele mai evidente, sunt cele de încărcare. MagDart poate să atașeze de spatele telefonului cu magneți încărcătoare care folosesc tehnologia wireless Qi pentru încărcare. Fiind lipit perfect pe bobina de pe spatele telefonului, încărcătorul MagDart poate alimenta telefonul la putere optimă pe toată durata încărcării. La fel ca Apple, Realme oferă un încărcător de 15W, subțire și silențios, dar compania chineză propune și un model superior, cu încărcare la 50W, semnificativ mai gros și echipat cu un ventilator pentru răcire.

Diferența de putere nu este însă atât de mare pe cât pare: Realme spune că adaptorul de 15W poate alimenta un telefon cu acumulator de 4.500 mAh în 90 minute, în timp ce adaptorul de 50W poate alimenta telefonul în 54 de minute de la 0%.

Alături de acestea apare și MagDart Power Bank, o baterie externă magnetică, MagDart Case, o husă care permite atașarea altor accesorii pe suprafața ei, MagDart Wallet, un portofel care include și un suport vertical pentru telefon și MagDart Beauty Light, un blitz LED pentru selfie-uri.

Realme nu a anunțat prețuri pentru aceste accesorii, întrucât nu le va pune încă la vânzare, în lipsa unui smartphone compatibil disponibil la raft.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult