Routerele Netgear vor fi protejate de soluţii de securitate Bitdefender

10.01.2018
Routerele Netgear vor fi protejate de soluţii de securitate Bitdefender

Producătorul de software Bitdefender a semnat un parteneriat de licenţiere a tehnologiilor cu producătorul american de echipamente pentru reţele Netgear, care va include în produsele sale soluţiile de securitate pentru dispozitive smart, dezvoltate în România, sub denumirea Netgear Armor.

Parteneriatul va oferi securitate suplimentară utilizatorilor la nivelul routerului WiFi, prevenind atacuri cibernetice şi protejând datele sensibile de atacatori, arată un comunicat al companiei. „Beneficiul principal al Netgear Armor este acela că reprezintă o soluţie centralizată de securitate care protejează toate dispozitivele de acasă în faţă atacurilor cibernetice”, spune David J. Henry, vicepreşedinte pentru Home Networking în cadrul Netgear.

„Integrarea soluţiilor Bitdefender în routerele Netgear va contribui decisiv la prevenirea breşelor catastrofale şi a atacurilor informatice venite prin dispozitive inteligenţe, de la sonerii şi termostate, la camere pentru monitorizarea bebeluşilor şi televizoare smart”, spune Ciprian Istrate, vicepreşedinte pentru soluţii consumer în cadrul Bitdefender, citat de Mediafax.

Anul trecut, Bitdefender a semnat un parteneriat şi cu compania japoneză BBSS pentru distribuţia soluţiei de securitate pentru dispozitive smart Bitdefender BOX. BBSS este o subsidiară a grupului de companii Softbank, a treia cea mai mare companie listată din Japonia, după Toyota şi Mitsubishi, cu activităti în telecomunicaţii, comerţ online, tehnologie, servicii financiare, marketing şi media.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat, în 2015, un dispozitiv de securitate menit să protejeze aparatele electronice folosite zilnic, care se conectează la internet, de ameninţări cibernetice. Noua versiune a Bitdefender BOX, produsă la Satu Mare, va fi lansată şi în România în cursul anului 2018. Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecţie a datelor personale, care avertizează asupra ameninţărilor periculoase şi blochează încercările atacatorilor de a invadă intimitatea utilizatorilor.

Produsele Netgear sunt vândute în 30.000 de magazine de pe glob prin intermediul a 25.000 de revânzători şi companii de telecomunicaţii. Compania cu sediul în San Jose, California, SUA, are birouri în 25 de tări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult