Samsung începe testarea Android 11 cu One UI 3.0 pe Galaxy S20

07.10.2020
Samsung începe testarea Android 11 cu One UI 3.0 pe Galaxy S20

La doar o lună după lansarea oficială a sistemului de operare Android 11 pe telefoanele Pixel, Samsung deja oferă o versiune beta pentru testare pe dispozitivele utilizatorilor. Noua versiune de Android de la Samsung vine la pachet cu noua interfață One UI 3.0, care aduce modificări la nivel vizual în meniurile telefoanelor, adoptând un design mai puțin plat, bazat mai degrabă pe elemente transparente, similare cu ceea ce am văzut în ultimii câțiva ani pe iOS.

Galaxy S20 primește Android 11 cu Android UI 3.0 în versiune beta

Momentan, accesul la Android 11 Beta cu One UI 3.0 este disponibil exclusiv utilizatorilor de Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra din SUA și Coreea de Sud. Astfel, cel mai probabil, accesul la Android 11 este garantat doar pe dispozitive echipate cu chipset-ul Snapdragon 865, nu celor care au dispozitive cu Exynos 990. Curios, modelul Galaxy S20 FE, proaspăt lansat, echipat de asemenea cu procesorul Snapdragon 865 în varianta 5G, nu este inclus în acest test beta.

Conform declarațiilor oficiale Samsung, One UI 3.0 cu Android 11 va fi disponibil utilizatorilor din SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud, Polonia, Germania, China și India în viitorul apropiat. Desigur, testele vor fi extinse în timp și către alte regiuni pentru aceste dispozitive. Având în vedere că avem atât de repede un „public beta” de Android 11 pe Galaxy S20, este foarte posibil să primim și o variantă similară dedicată seriei Galaxy Note20.

Încă nu știm când va fi lansată versiunea finală de One UI 3.0 pentru aceste modele, însă având în vedere că testarea a început deja, este foarte posibil să vedem versiunea finală lansată la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor. De obicei, update-ul pentru generația curentă de telefoane Samsung este lansat înaintea lansării următoarei generații. Deci înainte de februarie sau martie, Galaxy S20 va rula Android 11 în variantă finală.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult