Samsung lansează mai multe aplicaţii pentru iPhone

26.01.2016
Samsung lansează mai multe aplicaţii pentru iPhone

Samsung încearcă în ultimii ani să se distanţeze de platforma Android, însă nimeni nu s-ar aştepta ca gigantul corean să se apropie mai mult de Apple. Deşi platforma Tizen pare să fie planul de rezervă în cazul în care relaţia cu Google se deteriorează, Samsung pare să ofere în ultima vreme puţină atenţie şi utilizatorilor de iOS. După confirmarea suportului pentru ceasul Gear S2 pe smartphone-uri Apple, compania a anunţat lansarea mai multor aplicaţii pe AppStore.

Prima dintre acestea va fi Gear Fit Manager, aplicaţia care va facilita conexiunea dintre un iPhone şi brăţara de fitness Gear Fit. Aceasta deschide însă calea către aplicaţia S Health, care colectează şi analizează informaţiile înregistrate de accesoriul inteligent. Nu este însă clar dacă S Health şi brăţara Gear Fit vor comunica în vreun fel cu aplicaţia Health din iOS 9.

Aplicaţia Smart Camera, disponibilă deja pe iOS va primi un upgrade imporant. Interfaţa acesteia va fi adusă la zi şi va putea în continuare să ofere control de la distanţă pentru camerele inteligente ale companiei. Din păcate, probabil că acest update pentru Smart Camera va fi şi ultimul, întrucât Samsung a anunţat că nu va mai dezvolta şi lansa noi camere foto de sine stătătoare în viitorul apropiat.

Nu în ultimul rând, Samsung va aduce şi aplicaţiile Remote Control şi Family Square pe platforma Apple. Acestea oferă acces la controlul de la distanţă a tabletei-gigant Galaxy View, al cărui scop este consumul de conţinut multimedia. Remote Control va oferi acces la funcţiile clasice (play, pauză, repede înainte, etc.), în timp ce Family Square pare să fie un hub de conţinut care poate fi redat pe Galaxy View.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult