Samsung pregăteşte un produs numit „Apps Edge”

13.07.2015
Samsung pregăteşte un produs numit „Apps Edge”

În afară de funcţionalitatea oferită de Samsung prin intermediul interfeţei TouchWiz, foarte puţini dezvoltatori de aplicaţii au fructificat capabilităţile ecranelor curbate de pe dispozitivele din seria „edge”. O nouă marcă înregistrată a companiei cu numele „Apps Edge” sugerează că ne putem aştepta pe viitor să vedem o campanie mai agresivă de promvare a acestor funcţii din partea companiei, în încercarea de a atrage mai multe aplicaţii cu funcţii dedicate pentru aceste smartphone-uri.

Deşi încă nimic nu este concret, iar descrierea oficială a acestei proprietăţi intelectuale este foarte generalistă, este uşor să anticipăm direcţia în care Samsung vrea să meargă. Odată cu lansarea unui nou smartphone „edge”, mult aşteptatul S6 edge Plus, este posibil să asistăm la parteneriate între compania coreană şi dezvoltatorii de aplicaţii care ar putea integra noi funcţii pe marginile curbate ale ecranelor. Fie că este vorba despre afişarea unor notificări, de colorarea marginilor în diverse culori pe post de alerte vizuale sau de realizarea unor meniuri noi, ecranul curbat va căpăta mai mult sens decât are în acest moment, ca element decorativ.

Dacă Apps Edge va deveni un nou magazin de aplicaţii Samsung dedicat dispozitivelor edge, sau dacă va fi un simplu brand care va fi ataşat aplicaţiilor compatibile cu aceste smartphone-uri, este greu de intuit în acest moment. Este însă foarte posibil să aflăm mai multe detalii în cadrul evenimentului de lansare pentru Galaxy Note 5, care se zvoneşte că va include şi dezvăluirea modelului S6 edge de dimensiuni mari. Având în vedere că ultimele zvonuri sugerează o lansare timpurie pentru aceste dispozitive, am putea fi la mai puţin de o lună de elucidarea misterului „Apps Edge”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult