Galaxy Note 5 şi S6 edge Plus – specificaţii neoficiale

Autor: Aurelian Mihai 08.07.2015
Galaxy Note 5 şi S6 edge Plus – specificaţii neoficiale

După imagini cu noul design de carcasă, bursa zvonurilor a scos la iveală şi o listă cu principalele specificate pentru viitorul phablet Galaxy Note 5 şi varianta S6 edge Plus cu ecran curbat.

Începând cu Galaxy Note 5, informaţiile obţinute din surse anonime menţionează folosirea unui ecran cu diagonală 5,67˝ cu rezoluţie QHD, de tip Super AMOLED. Însă ecranul cu lăţime de 70.6mm, nu prea s-ar potrivi în carcasa cu ramă de 77.3mm schiţată într-o serie de imagini dezvăluite recent, sugerând că una dintre aceste informaţii este eronată.

Galaxy Note 5 - noul design de carcasă

La interior, Galaxy Note 5 ar urma să adăpostească o configuraţie motorizată de chipsetul Exynos 7422 SoC, o versiune îmbunătăţită a chip-ului Exynos 7420 folosit cu seria Galaxy S6, care integrează modem LTE.

Modelul Galaxy S6 edge Plus ar urma să primească un ecran de tip dual-edge cu diagonală 5.7˝, respectiv chipset din seria Snapdragon 808. Configuraţia este completată cu 32GB memorie internă, acumulator de 3000mAh, cameră foto de 16MP cu stabilizare optică şi suport pentru filmare la rezoluţie 2160p, respectiv cameră frontală de 5MP. Din păcate până în acest moment prezenţa sau absenţa slot-ului microSD nu a putut fi confirmată pentru niciunul dintre modele. Telefonul ar urma să fie lansat cu versiunea Android 5.1.1 Lollipop.

Atât modelul Galaxy Note 5, cât şi S6 edge Plus, sunt descrise ca având spatele carcasei acoperit cu sticlă, fapt ce indică renunţarea la designul cu acumulator detaşabil în cazul modelului Note 5. Totuşi, asta nu ar trebui să fie o problemă dacă acesta oferă capacitate suficientă. Potrivit zvonurilor, în carcasa telefonului Galaxy Note 5 se va afla un acumulator de 4100mAh.