Ce schimbări va aduce noul iOS 14 pe iPhone 12

13.04.2020
Ce schimbări va aduce noul iOS 14 pe iPhone 12

Știm deja ce noutăți aduce iOS 14 prin intermediul diverselor „leak-uri” din ultimele câteva săptămâni, însă nu avem încă o imagine clară asupra design-ului interfeței care va debuta cu iPhone 12. Graficianul Jack Phillip a realizat însă o serie de imagini de concept, inspirate de update-urile precedente de la Apple, pentru a ne prezenta cum ar putea să arate noul iOS 14. Avem modificări pentru aplicațiile Messages, Albume foto, Calendar și Reminders.

Messages pe iOS 14

Aplicația de mesaje, care preia atât SMS-uri cât și pe cele trimise prin intermediul serviciului iMessage, va primi câteva funcționalități noi, inspirate de alte servicii similare. De exemplu, în cadrul discuțiilor în grup, vei putea menționa numele unuia dintre interlocutori prin apelarea unei comenzi „@nume”. Acesta va primi o notificare diferită față de cele obișnuite atunci când este menționat.

messages-ios14-scaled

De asemenea, vor apărea noi opțiuni pentru a marca mesajele drept „necitite” și vei putea să retragi un mesaj trimis eronat. Aceste funcții au apărut în ultima perioadă și pe servicii precum Facebook Messenger sau WhatsApp.

Album foto cu parolă

Pentru albumele foto, Apple va permite parolarea anumitor secțiuni. De exemplu, vei putea ascunde anumite albume sau poți limita accesul la acestea fără o parolă, sau autentificare biometrică. Doar utilizatorul va putea astfel să acceseze aceste secțiuni, folosind Touch ID sau Face ID. De asemenea, Apple pregătește noi opțiuni de personalizare și fundaluri de diverse culori, cât și fundaluri dinamice, care își pot schimba culoarea în funcție de modul folosit (light sau dark).

album foto ios14

Apeluri mai discrete în iOS 14

Apelurile pe iPhone ocupă întotdeauna întregul ecran. Apple nu permite ascunderea unui apel care nu a fost încă preluat, singura opțiune fiind respingerea apelului pentru a putea continua utilizarea aplicației în care erai deja. Se pare că în iOS 14, apelul va putea fi „ascuns”, asemeni unu „card”, putând fi tras în jos ca pe un sertar.

ios 14 apeluri

Calendar mai bine organizat

Pentru calendar, Apple va adopta un nou design care va ajuta utilizatorii să se organizeze mai ușor. Interfața pare să fie inspirată de cea pe care Apple a introdus-o în aplicația Fotografii anul trecut în iOS 13.

De asemenea, în cazul evenimentelor, iOS 14 ar putea afișa un nou ecran, unde poți vedea cine participă, o hartă a locului unde are loc evenimentul și tipul întâlnirii (de business, socială, de familie, etc.).

calendar-ios14-scaled

Reminders inteligente

Pentru aplicația Reminders, Apple ar putea folosi algoritmi AI pentru a urmări un program al utilizatorului. Acesta va putea vedea astfel ce obiceiuri are, într-o manieră similară cu cea pe care o folosește deja Apple în cazul activităților sportive.

Astfel, poți să vezi ce activități faci în fiecare zi și poți astfel să îți modifici rutina, sau să renunți la anumite activități și să adaugi unele noi. Aceste „obiceiuri” sunt înregistrate în diverse inele, care monitorizează activitatea pe zile, săptămâni, luni sau chiar ani.

reminders ios 14

Widget-uri pe ecranul principal

În cele din urmă avem widget-urile, pe care le-am mai văzut în imagini neoficiale în trecut. Acestea vor putea fi amplasate pe ecranul telefonului printre pictogramele obișnuite ale aplicațiilor și vor putea oferi informații rapide sau acces la anumite funcții ale aplicațiilor de care aparțin. De exemplu, pentru vreme vei putea vedea rapid temperatura de afară și dacă este sau nu înnorat sau dacă plouă.

personalizare pe iphone ios 14

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult