Scurtăturile pentru oprirea WiFi şi Bluetooth din iOS 11 nu dezactivează antenele

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 21.09.2017
Scurtăturile pentru oprirea WiFi şi Bluetooth din iOS 11 nu dezactivează antenele

iOS 11 nu pare să ofere prea multe schimbări la o privire rapidă, însă odată ce începi să îl foloseşti găseşti mici diferenţe peste tot, care împreună duc la o experienţă cu mult diferită de utilizare. Meniul Control Center, care oferă scurtături către o serie de funcţii rapide, a primit un design diferit şi funcţionalitate extinsă, însă butoanele sale funcţionează într-un mod complet diferit. De exemplu, dezactivarea WiFi şi Bluetooth nu mai este posibilă folosind scurtăturile din Control Center.

Utilizatorii de iOS 11 au realizat după lansarea de pe 19 septembrie că dezactivarea antenelor WiFi şi Bluetooth folosind scurtăturile din Control Center oferă doar posibilitatea de a te deconecta de la reţeaua sau dispozitivul la care eşti conectat în acest moment, nu şi închiderea completă a antenelor. Pentru dezactivarea completă , utilizatorii trebuie să acceseze aplicaţia de setări. Practic, dacă te deconectezi de la reţele sau dispoztive din Control Center, când ajungi în raza altor reţele sau dispozitive cunosccute, telefonul se va conecta automat.

Motivul pentru care Apple a decis să schimbe aceste scurtături pare să fie ecosistemul interconectat prin standarde wireless. Compania doreşte ca utilizatorii săi să folosească tot timpul căşti wireless, reţele wireless şi acum încărcare wireless. Servicii precum AirPlay şi AirDrop şi accesorii precum Apple Watch, Apple Pencil şi AirPods sunt dependente de WiFi şi Bluetooth, iar dezactivarea lor ar limita experienţa de utilizare a utilizatorilor.

Având în vedere cât de bine optimizat este consumul de energie al antenelor WiFi şi Bluetooth pe iOS, nu există multe motive pentru care să le dezactivezi. Cei care vor neapărat să facă asta, au vechiul meniu de setări clasic.