Service Pack neoficial pentru Windows 7

19.05.2016
Service Pack neoficial pentru Windows 7

Windows 7, un sistem de operare lansat în anul 2009, a primit ultima actualizare majoră (Service Pack 1) în anul 2011. 5 ani mai târziu, orice instalare nouă de Windows 7 este urmată de aplicarea a sute de patch-uri suplimentare livrate prin serviciul Windows Update, operaţiunea mare consumatoare de spaţiu pe hard disk necesitând multă răbdare din partea utilizatorilor, reporniri succesive ale calculatorului şi o conexiune bună la internet.

Din fericire aplicarea tuturor patch-urilor disponibile, în prezent o operaţiune mai mare consumatoare de timp decât instalarea sistemului de operare, va lua sfârşit. Chiar dacă oficial, Microsoft anunţa că nu va exista un Service Pack 2 pentru Windows 7, compania oferă acum ceva similar, dar sub alt nume.

Referit drept „convenience rollup”, pachetul identificat după numele Windows 7 KB3125574 măsoară 316 MB în versiune pe 32biţi şi 476.9 MB pentru versiunea pe 64 biţi a sistemului de operare.

Trebuie spus că deşi acest Service Pack neoficial conţine majoritatea patch-urilor lansate până acum pentru sistemul de operare Windows 7, multe din funcţiile controversate împrumutate de la sistemul Windows 10 nu sunt incluse. Excepţie fac doar patch-urile KB3068708, KB3075249 şi KB3080149, care adaugă unele funcţii de monitorizare (telemetrie) specifice sistemului Windows 10. Din fericire niciuna dintre componentele GWX.exe sau “Get Windows 10” nu sunt prezente, astfel că mesajele care recomandă upgrade-ul la Windows 10 nu vor apărea.

Trebuie ştiut că acest Service Pack neoficial nu este disponibil prin Microsoft Download Center. În schimb, utilizatorii de Windows 7 care vor să îl instaleze sau să îl integreze cu kit-ul de instalare Windows 7 îl pot descărca din Microsoft Update Catalog, un portal cu interfaţă învechită bazat pe tehnologiile ActiveX, lansat pe vremea sistemului Windows XP. Acesta poate fi accesat numai folosind web browserul Internet Explorer.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult