Serviciile Google Play primesc „haine” noi

05.04.2016
Serviciile Google Play primesc „haine” noi

Platforma Android este într-o continuă evoluţie, iar din când în când, Google mai schimbă câteva elemente de design. După lansarea reviziei Lollipop, care a adus de la sine o interfaţă complet nouă, plină de culori pastelate, animaţii şi iconiţe plate, a venit momentul ca serviciile Google Play să fie aliniate la noua filosofie de design, toate primind o identitate comună, care sugerează interconectivitatea cu cloud-ul companiei.

Sigla Google Play a fost întotdeauna triunghiul echilateral multicolor, care sugerează acţiunea de a porni sau reda ceva. Serviciile Play au la bază tehnologia cloud de la Google, însă până în prezent nu a fost prezentată utilizatorilor legătura dintre aceste servicii. Astfel, Play Movies & TV, Play Music, Play Games, Play Books şi Play Newsstand primesc un fundal în formă de triunghi, fiecare păstrând paleta de culori de până acum. Pictogramele sunt diferite, însă păstrează identitatea vechilor versiuni, fiind uşor de recunoscut după micul retuş.

Google Play Store a primit de asemenea o pictogramă mai plată, însă în continuare descrie o pungă de cumpărături cu sigla Google Play. Noile pictograme vor fi lansate treptat în săptămânile care urmează, fiind probabil necesar câte un update pentru fiecare aplicaţie în parte. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult