Shazam va fi integrat direct în iOS 14.2 ca funcție rapidă

18.09.2020
Shazam va fi integrat direct în iOS 14.2 ca funcție rapidă

Apple a cumpărat în urmă cu doi ani Shazam, celebra aplicație de recunoaștere a melodiilor din jur. Aceasta este disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, însă în curând, aceasta va începe să fie integrată direct în sistemul de operare de mobil de la Apple. Cei care au primit deja acces la versiunea beta de iOS 14.2, care va fi lansat în curând, au găsit o nouă opțiune rapidă care accesează funcționalitatea Shazam direct din meniul de setări rapide.

Următorul update de iOS 14 va integra funcționalitate Shazam

Aplicația Shazam a fost una dintre primele care a fost lansată pe App Store atunci când Apple a lansat magazinul în 2008 și a crescut mult în popularitate în timp, chiar dacă eu existat de-a lungul timpului și alte alternative care pot recunoaște muzică. Astfel, în 2018, Apple a decis să cumpere compania și să aducă Shazam intern, pentru a fi integrată în sistemul de operare iOS.

De la versiunea iOS 14.2, aplicația Shazam este însă integrată la nivelul sistemului de operare, putând oferi identificarea melodiile care sunt redate intern, pe telefon, sau extern, din alte surse, cu o simplă apăsare de buton. În Control Center, meniul de setări rapide disponibil din colțul din dreapta sus al ecranului, poate fi poziționat un buton Shazam dedicat. Practic, nu mai trebuie să accesezi aplicația pentru a identifica melodii, putând face asta de oriunde, fără să închizi aplicația în care ești deja.

Nu este clar momentan dacă aplicația Shazam trebuie în continuare instalată sau dacă această funcție vine integrată direct în sistemul de operare. De altfel, Shazam continuă să fie disponibil pe Android, chiar dacă este o aplicație Apple. Totodată Google oferă deja recunoaștere de melodii prin intermediul Google Assistant, în special pe modelele Google Pixel, care afișează astfel de informații direct pe ecranul principal, fără a necesita accesarea unei funcții speciale.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video