Siri poate funcţiona cu iPhone 4 şi iPod touch

31.10.2011
Siri poate funcţiona cu iPhone 4 şi iPod touch

Siri, asistentul cu recunoaştere vocală oferit de Apple pentru gama de telefoane iPhone 4S, poate funcţiona fără probleme şi dacă este instalat pe produse din generaţia anterioară, cum ar fi telefonul iPhone 4 sau media playere iPod touch de generaţie a patra.

iPhone 4

O demonstraţie similară a fost oferită încă de acum câteva săptămâni, când dezvoltatorul Steven Troughton-Smith a arătat că funcţionalitatea aplicaţiei Siri, principala armă folosită de Apple pentru promovarea telefoanelor iPhone 4S, este limitată în mod artificial de companie numai la acest model de telefon. Atunci, portarea aplicaţiei a fost reuşită cu o singură excepţie – dispozitivele nu puteau comunica cu serverele Apple pentru obţinerea de informaţii detaliate la căutările iniţiate de utilizatori.

Acum că şi această ultimă limitare a fost depăşită, aplicaţia Siri poate funcţiona la întregul potenţial, demonstrat în filmuleţul de mai jos:

Din păcate pentru a ne bucura de aplicaţia Siri şi pe alte dispozitive decât telefonul iPhone 4S ar fi bine să aşteptăm crearea unui utilitar capabil să automatizeze aplicarea modificărilor necesare pentru activarea aplicaţiei. Întregul procedeu numără în prezent aproximativ 20 de paşi şi implică prelevarea anumitor fişiere din memoria unui telefon iPhone 4S cu jailbreak.

Cât despre utilizarea aplicaţiei Siri împreună cu playerele iPod Touch, trebuie ştiut că microfonul instalat pe aceste dispozitive nu este foarte performant, motiv pentru care funcţia de recunoaştere vocală ar putea să nu dea chiar rezultatele dorite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News