Sistemul de operare HarmonyOS de la Huawei a fost deja instalat pe 70 de milioane de dispozitive

31.08.2021
Sistemul de operare HarmonyOS de la Huawei a fost deja instalat pe 70 de milioane de dispozitive

Adopția HarmonyOS pare să fie rapidă, pe dispozitivele și în regiunile în care Huawei a lansat acest sistem de operare. Compania anunță acum că peste 70 de milioane de dispozitive compatibile au instalat deja noul său software, fiind disponibil pe aproximativ 100 de modele de smartphone-uri, tablete și televizoare în prezent. Se pare însă că strategia companiei din China este puțin diferită față de cea internațională.

Utilizatorii de telefoane Huawei au adoptat repede noul sistem de operare HarmonyOS

În timp ce în China, HarmonyOS înlocuiește complet Android-ul de la Google pe telefoane, tablete, ceasuri și televizoare, în restul lumii, Huawei a început să ofere un update pentru telefoanele cu Android, care aduce software-ul la versiunea EMUI 12, care oferă multe dintre noutățile introduse odată cu HarmonyOS, inclusiv noua interfață.

Probabil că odată cu lansarea noilor sale telefoane în restul lumii, Huawei va aduce HarmonyOS și în vest, dar, momentan, este disponibil doar în China. Modelele mai vechi care au fost deja actualizate fac parte din familiile de dispozitive Huawei și Honor, însă noile modele Honor, lansate după separarea celor două companii nu vor mai folosi software de la Huawei. În vest, Honor oferă deja Android cu servicii Google preinstalate.

Interesant este însă faptul că HarmonyOS este disponibil nu doar pe cele mai recente smartphone-uri ale companiei, ci și pe unele foarte vechi, pe care nu s-ar mai fi așteptat nimeni să le mai actualizeze în 2021. Printre cele mai vechi modele de smartphone-uri Huawei care vor primi HarmonyOS abia anul viitor se regăsește și Mate 9, lansat în toamna anului 2016.

Pentru cei care folosesc deja telefoane Huawei fără servicii Google, tranziția la HarmonyOS este simplă, întrucât noul sistem de operare este bazat tot pe Android 10, în timp ce serviciile Huawei funcționează la fel. Toate aplicațiile din App Gallery pot fi de asemenea instalate, la fel și APK-uri Android de pe alte magazine de aplicații.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult