Skype 6.5 vine cu filtre video şi noi funcţii 3D Touch

29.10.2015
Skype 6.5 vine cu filtre video şi noi funcţii 3D Touch

Aplicaţia Skype pentru mobile se schimbă şi primeşte funcţii noi foarte rar. Utilizatorii de pe iOS şi Android au acum acces însă la versiunea 6.5, care adaugă o serie de filtre, nu foarte diferite faţă de ceea ce se găseşte în alte aplicaţii de acest gen, noi modalităţi de a gestiona mesajele şi conversaţiile vechi, alături de alte funcţii exclusive celor care au cumpărat deja un iPhone 6S sau 6S Plus.

Noile filtre sunt disponibile pentru mesajele video, nu pentru conversaţii live, şi sunt disponibile atât pe sistemul de operare Google, cât şi pe cel de la Apple. Acestea pot fi aplicate înainte de înregistrare şi pot oferi o nouă dimensiune creativă pentru cei care vor să spună mai mult decât un simplu „salut”. Pentru mesajele de sărbătoare, pot fi ataşate baloane colorate deasaupra mesajului video, pentru sărbătoarea de Halloween de săptămâna aceasta există opţiunea de a înregistra în modul „negativ”, iar pentru momentele mai amuzante, Skype include posibilitatea de a altera dimensiunile feţei în timp real.

Interfaţa a primit câteva modificări bine venite precum posibilitatea de a ascunde sau şterge conversaţiile recente cu un simplu gest de glisare, iar cei care doresc să trimită detaliile unui contact către unul din prietenii din listă, pot face asta cu un buton dedicat. Aceste funcţii vin incluse în Skype 6.5 pentru Android şi iOS, însă utilizatorii de iPhone-uri de ultimă generaţie primesc ceva în plus de la noua versiune a aplicaţiei.

Este vorba despre funcţii dedicate 3D Touch, integrate atât în meniul principal al telefonului, cât şi în aplicaţia propriu-zisă. Apăsarea cu forţă pe pictograma Skype din meniul telefonului oferă acces rapid la trei funcţii importante: „new chat”, „dialpad” şi „search”. Aceste scurtături te duc direct în meniurile dedicate din cadrul Skype. În aplicaţie, poţi apăsa cu puţină forţă pentru a vedea cele mai recente replici dintr-o conversaţie din listă, urmând ca o apăsare mai puternică să deschidă conversaţia. Link-urile URL, coordonatele GPS şi fotografiile din cadrul conversaţiilor sunt de asemenea compatibile cu 3D Touch, oferind un mic preview la apăsare cu puţină forţă. Glisarea în sus oferă noi opţiuni precum salvarea sau deschiderea în altă aplicaţie, iar o apăsare puternică aduce conţinutul în prim-plan.

Noul Skype 6.5 este disponibil chiar acum ca actualizare gratutită în AppStore şi Google Play Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult