Skype introduce opţiune blur, pentru ascunderea detaliilor din locaţia de unde transmiţi

Autor: Aurelian Mihai 07.02.2019
Skype introduce opţiune blur, pentru ascunderea detaliilor din locaţia de unde transmiţi

Camera ta este neîngrijită, sau pur şi simplu nu doreşti să arăţi persoanei cu care comunici prin apeluri video toate detaliile locaţiei în care te afli. Noua funcţie automatic background blur te poate ajuta să eviţi în mod elegant situaţiile stânjenitoare.

Începând cu săptămâna aceasta, Microsoft adaugă în aplicaţia Skype o nouă opţiune gândită să înlesnească comunicarea mai uşoară prin apeluri video, scutind protagoniştii de alegerea unei locaţii cu fundal potrivit.

Odată bifat, filtrul automatic background blur detectează persoana aflată în plan apropiat şi aplică un efect de blur pe conturul acesteia, ascunzând detaliile aflate în plan îndepărtat. Filtrul este la fel de eficient în spaţii cu fundal staţionar sau încăperi aglomerate, cum ar fi un restaurant sau sală de spectacol.

Opţiunea background blur nu este chiar o noutate, setarea fiind disponibilă pentru utilizatorii serviciului Microsoft Teams încă de anul trecut. Filtrul se bazează pe algoritmi de inteligenţă artificială pentru detectarea conturului corpului şi separarea elementelor de fundal, evitând în mare parte apariţia artefactelor vizuale.

Microsoft nu a dat un termen exact pentru adăugarea opţiunii background blur în versiunea Skype pentru mobil, setarea apărând deocamdată doar în versiunea Skype pentru PC.

 

Tags: