Suita Microsoft Office Preview pentru tabletele Android este disponibilă în Google Play

07.01.2015
Suita Microsoft Office Preview pentru tabletele Android este disponibilă în Google Play

După lansarea suite Office pe tabletele Apple iPad, Microsoft a anunţat că-şi va orienta atenţia către platforma Android şi a lansat în luna noiembrie a anului trecut o primă versiune Preview a celebrelor sale aplicaţii de birou. Cei care nu au putut sau nu au dorit să se înscrie în programul bazat pe invitaţii pot testa acum suita Microsoft Office pentru tabletele fără nici o restricţie, aplicaţiile fiind publicate în cadrul magazinului digital Google Play.

Aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint nu au atins stadiul final de dezvoltare, acestea fiind încă etichetate cu sufixul Preview. După cele două luni de teste în cadru restrâns, Microsoft a considerat că acestea sunt suficient de stabile pentru a putea da pieptul cu publicul interesat şi le-a publicat în cadrul magazinului de aplicaţii Google. Impresiile şi sugestiile noilor utilizatori vor fi utile pentru continuarea procesului de dezvoltare software, însă Microsoft nu a dezvăluit când intenţionează să înlăture eticheta Preview din numele produselor.

Aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint sunt compatibile cu versiunile 4.4 şi 5.0 ale platformei Google şi pot fi instalate pe tabletele cu ecrane între 7 şi 10,1”. Acestea pot fi descărcate gratuit şi, în urma schimbării anunţate de Microsoft acum două luni, nu necesită achiziţia unui abonament Office 365 pentru activarea funcţiilor de editare a documentelor. Iniţial, suita Office pentru iPad necesita achiziţia unui abonament Office 365, însă Microsoft a anunţat ulterior că va oferi gratuit cele mai multe dintre funcţiile de editare şi că plata va fi necesară doar pentru activarea unor funcţii avansate.  

În acest moment, singura platformă software pentru tablete care nu beneficiază de versiunile integral tactile ale aplicaţiilor Office este, în mod ironic, chiar Windows 8.1. Microsoft a anunţat însă de acum aproape un an că acesta este în lucru, iar lansarea acesteia este aşteptată să aibă loc odată cu debutul sistemului de operare Windows 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News