Tastatura Gboard va fi disponibilă şi pentru Android

16.05.2016
Tastatura Gboard va fi disponibilă şi pentru Android
Google a lansat zilele trecute o tastatură pentru iOS care a fost foarte bine primită de specialişti şi utilizatori. Gboard include un buton „G” care integrează serviciul Google Search direct în aplicaţia de tastatură. 
 
Asta înseamnă că utilizatorii nu trebuie să iasă din Gboard pentru a căuta ceva relevant. În mod natural, utilizatorii de Android s-au întrebat când aplicaţia va fi disponibilă şi pentru acest sistem de operare, dezvoltat de Google.
 
Citeşte şi: Google angajează pasageri pentru flota de autoturisme fără şofer 
 
Se pare că aşteptarea nu va fi lungă. Compania a anunţat că tastatura va fi disponibilă în curând şi în versiune pentru Android. „Lucrăm chiar acum la cea mai bună modalitate de a integra aceeaşi funcţionalitate în Android”, a declarat Bri Connelly, care face parte din echipa Gboard. Mai mult, Google lucrează pentru a face aplicaţia disponibilă în mai multe limbi, un element esenţial pentru o tastatură de succes. 
 
 
Deşi integrează Google Search, compania susţine că aplicaţia nu colectează date despre utilizatori în afara unor statistici anonime care îi permit echipei să îmbunătăţească produsul. Mai mult, Google susţine că expresiile şi cuvintele pe care tastatura le memorează pentru a oferi predicţii sunt stocate local, pe dispozitivul pe care este instalată Gboard. 
 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult