Tastatura implicită din Android primeşte update la Material Design

13.11.2014
Tastatura implicită din Android primeşte update la Material Design

Asemeni aplicaţiilor de productivitate de Android de la Google, şi tastatura implicită a primit haine noi. Aceasta a fost aliniată la noul Material Design, oferind un aspect plat, elegant, care vine în două nuanţe: Material Light şi Material Dark. Acestea sunt două teme noi care pot fi aplicate la tastatura implicită a sistemului de operare.

Cei care vor să folosească astfel tastatura nouă pe dispozitivele care nu primesc update la Lollipop, trebuie doar să facă update la tastatură Google de pe Play Store la versiunea 4.0. Actualizarea este disponibilă chiar acum, dar nu este activă încă pentru toată lumea. Aceasta va fi activată în următoarele zile pe toate conturile utilizatorilor.

Pe lângă faptul că oferă un nou design, noile teme nu adaugă funcţionalitate. Cei care sunt reticenţi să adopte o tastatură nouă din frica tastării mai încete nu au de ce să nu folosească noile teme, întrucât acestea se comportă absolut identic cu cea de până acum. Probabil că versiunea nouă va ajuta utilizatorii să se adapteze mai uşor la aplicaţiile care au făcut deja trecerea la skin-ul „Material” şi îi va pregăti de tranziţia iminentă la versiunea 5.0 de Android.

După ce descărcaţi cea mai recentă versiune a tastaturii va trebui să aplicaţi manual una dintre teme, întrucât pe dispozitivele echipate cu Android 4.4 sau mai vechi, este păstrat în mod implicit skin-ul Holo. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult