Tastatura nativă Android este disponibilă în Play Store, nu încă şi pentru România

06.06.2013
Tastatura nativă Android este disponibilă în Play Store, nu încă şi pentru România

Dacă tastatura Android particularizată de producătorul telefonului mobil sau tabletei nu este satisfăcătoare şi utilizatorul nu intenţionează să achiziţioneze un produs suplimentar precum SwiftKey sau Swype, vestea că Google a lansat în Play Store tastatura nativă Android este una bună, sau mai bine zis va fi bună atunci când aceasta va fi disponibilă şi în România.

Tastatura standard Android a trecut prin schimbări importante începând cu Android 4.0, aceasta devenind rapidă, fluidă şi aducând şi o serie de opţiuni suplimentare noi, cum ar fi introducerea cuvintelor cu ajutorul vocii sau prin trasarea unei linii continue peste literele dorite, metodă făcută celebră de Swype. Producătorii de aplicaţii oferă tastaturi superioare precum cele deja menţionate, însă pentru cei care doresc să înlocuiască vreo particularizare nefericită cu un produs gratuit de bună calitate, Google Keyboard ar putea fi tot ce şi-ar dori.

Tastatura Google Keyboard este compatibilă cu telefoanele şi tabletele care rulează Android 4.0 sau superior, fiind disponibilă momentan doar în ţările vorbitoare de limbă engleză. Google a afirmat că va extinde în curând suportul lingvistic şi pentru alte zone, inclusiv România, însa până atunci vă puteţi încerca norocul deoarece, din 17 terminale Android disponibile în contul Gogole Play, 3 au fost compatibile în ciuda restricţiei Google. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News