Telefoanele OnePlus vor fi livrate cu firmware ColorOS furnizat de Oppo, însă doar cele pentru China

21.03.2021
Telefoanele OnePlus vor fi livrate cu firmware ColorOS furnizat de Oppo, însă doar cele pentru China

Puțini știu că OnePlus și Oppo sunt practic aceeași companie, ambele fiind subsidiare ale gigantului BBK Electronics, alături de Realme, Vivo și iQOO.

OnePlus și-a clădit reputația de producător smartphone cu anvergură globală în parte și datorită lui OxygenOS versiunea personalizată de Android livrată pe dispozitivele comercializate în piețele occidentale. În schimb, OnePlus livra pe dispozitivele adresate pieței din China o versiune alternativă numită HydrogenOS.

HydrogenOS

Schimbarea nu va produce efecte asupra ofertei de telefoane OnePlus adresate piețelor globale, acestea fiind livrate în continuare cu OxygenOS. Însă cei care sperau să obțină un preț mai bun cumpărând modelul râvnit direct din oferta magazinelor cu livrare din China vor primi ColorOS 11, punându-le și mai mult la încercare aptitudinile pentru modding de Android.

Cât despre HydrogenOS, dezvoltarea acestuia va fi oprită, până și serverul dedicat pentru actualizări OTA încetând să mai funcționeze după data de 1 aprilie. Măsura nu va influența în niciun fel alternativa OxygenOS, OnePlus continuând să dezvolte această versiune de firmware pentru consumatorii din piețele vestice.

Deși OnePlus are o prezență solidă în piețele globale, acest brand nu este la fel de popular și în China, apropierea de Oppo fiind gândită facă viitoarele modele OnePlus ceva mai atractive pentru cumpărătorii chinezi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult