Toate telefoanele Lumia cu Windows Phone 8 vor fi actualizate la Windows 10, afirmă Microsoft

14.11.2014
Toate telefoanele Lumia cu Windows Phone 8 vor fi actualizate la Windows 10, afirmă Microsoft

Acum doi ani şi jumătate, când a prezentat Windows Phone 8, Microsoft a anunţat că telefoanele Windows Phone 7 nu vor face saltul la noua versiune şi a reuşit astfel să enerveze tocmai utilizatorii care au avut încredere de la bun început în noua platformă. Neplăcuta poveste nu se va repeta însă la anul, Microsoft anunţând că toate telefoanele Lumia cu Windows Phone 8 vor fi actualizate la Windows 10.

Telefoanele Windows Phone 7 nu au fost actualizate la Windows Phone 8 deoarece Microsoft a decis să renunţe la vechiul nucleu software Windows CE în favoarea mult mai performantului nucleu Windows NT, această schimbare radicală făcând însă şi imposibilă actualizarea. Platforma unică Windows 10 va aduce multe modificări, însă nucleul software va fi suficient de asemănător celui actual pentru a nu mai împiedica încă o dată actualizările software majore.

Anunţul a fost făcut prin intermediul contului oficial de Twitter @Lumia, compania dezvăluind astfel că toate telefoanele Lumia care folosesc în acest moment platforma Windows Phone 8 vor face trecerea la Windows 10. Cum va arată noua platformă unificată Windows pe un telefon mobil rămâne încă o necunoscută, compania afirmând anterior că versiunea ARM a viitorului sistem de operare va fi gata abia undeva către finalul primului semestru al anului viitor. Până atunci însă, utilizatorii Windows Phone 8 pot sta liniştiţi ştiind că nu vor fi lăsaţi, din nou, în urmă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News