Twitter pentru Android şi iOS, actualizat cu filtre de procesare foto

11.12.2012
Twitter pentru Android şi iOS, actualizat cu filtre de procesare foto

După un scurt război între Twitter şi Instagram, care nici măcar nu a durat prea mult, primii au decis să facă pasul hotărâtor pe teritoriul celor din urmă, ajunşi acum în portofoliul Facebook, şi au lansat o actualizare software pentru clienţii Android şi iOS care implementează şi filtre de procesare foto.

În cursul săptămânii trecute, Facebook a decis să oprească afişarea imaginilor complete capturate cu Instagram în fluxurile Twitter, oferind doar o versiune micşorată şi decupată, iar la finele acesteia a înlăturat imaginile cu totul, oferind doar legături către site-ul Instagram. Se pare că această piedică din partea rivalului Facebook a fost picătura care a umplut paharul, Twitter anunţând ieri lansarea unei actualizări care integrează filtre de procesare foto pentru numeroşii simpatizanţi ai partajării online a imaginilor procesate dincolo de limita răbdării unui fotograf serios.

Bazat pe celebrele API-uri de la Aviary, utilizate de multe alte aplicaţii de editare foto pentru platformele mobile, noua versiune a aplicaţiei Twitter oferă un număr de 8 filtre (Alb/negru, Vintage, vinietă şi altele), zoom, crop, ajustare automată a parametrilor imaginii şi un mod de pre-vizualizare a efectelor acestor filtre. Conform Aviary, Twitter a început colaborarea cu ei acum câteva luni, această lansare fiind probabil grăbită de şicanele  Facebook

Aplicaţia pentru Android a fost deja actualizată, în timp ce versiunea pentru iOS va fi disponibila şi ea în cursul zilei de astăzi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News