Un nou build Windows 11 aduce îmbunătățiri pentru Start Menu

09.07.2021
Un nou build Windows 11 aduce îmbunătățiri pentru Start Menu

La puțin peste o săptămână cupă ce a lansat prima versiune Windows 11 Preview, un nou build de testare aduce îmbunătățiri notabile în Start Menu, dar și pentru funcționalitatea în ansamblu a sistemului de operare.

Acum că destui entuziaști au avut ocazia să încerce prima versiune de testare Windows 11, este destul de clar de ce Microsoft nu se grăbește să livreze noul OS consumatorilor, programând chiar o nouă revizie Windows 10 pentru toamna acestui an. Astfel, cei care s-au aventurat mai departe de încercarea noului concept de interfață au descoperit rapid că multe dintre funcțiile esențiale din Windows 10 pur și simplu nu sunt încă implementate sub Windows 11. Spre exemplu, funcția click-dreapta aplicată peste simbolul „difuzor” din zona system-tray a fost implementată abia cu ultimul build, deschizând accesul pentru ajustarea setărilor audio și diagnosticare.

Revenind la Start Menu, acesta a primit o nouă casetă de căutare la partea de sus, care te scutește de lansarea aplicației dedicate pentru căutare Windows. În plus, focusul tastaturii este direcționat acolo, încât poți începe să tastezi numele aplicației sau fișierului care te interesează imediat ce deschizi Start Menu.

Start Menu Windows 11

O altă adiție notabilă este secțiunea Power Mode, în tab-ul Power and Battery din meniul Settings. Acum poți ajusta profilul de economisire a energiei și ajusta setările relevante pentru dispozitive portabile.

La capitolul îmbunătățiri de finețe, noul build Windows 11 formatul mesajelor alertelor de sistem. Astfel, alerta pentru descărcarea bateriei și setările de afișare au acum noul stil vizual. Microsoft a simplificat chiar și banala setare refresh pentru desktop-ul Windows. Acum nu mai trebuie să dai clic pe „show more options”.

Bazat pe nucleul Windows 10, și ediția Windows 11 Preview era afectată de vulnerabilitatea descoperită la componenta Print Spooler, fiind vulnerabilă infiltrarea clandestină de cod executabil. Denumit PrintNightmare, exploit-ul este remediat în noul build de testare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult