Un patch Windows distribuit prin serviciul Windows Update va aduce sfârșitul tehnologiei Adobe Flash

01.11.2020
Un patch Windows distribuit prin serviciul Windows Update va aduce sfârșitul tehnologiei Adobe Flash

Pentru început, doar ca actualizare opțională, Microsoft a început să distribuie un patch Windows care elimină complet suportul pentru rularea de conținut bazat pe tehnologiile Adobe Flash, atât în browsere web dar și ca aplicații de sine stătătoare.

„Distribuim această actualizare Windows înainte de termenul limită fixat pentru oprirea suportului Adobe Flash, ca și instrument menit să ajute clienții să-și testeze și să valideze mediile de lucru pentru orice efect care ar putea apărea în urma eliminării Adobe Flash Player”, precizează Microsoft în descrierea patch-ului nou listat în catalogul Windows Update. „De asemenea, dacă se lansează o altă actualizare de securitate pentru Adobe Flash Player, clienților care iau această actualizare de eliminare li se va oferi în continuare actualizarea de securitate.”

patch Windows

Microsoft va opri în mod oficial suportul tehnic pentru tehnologia Adobe Flash la finalul cestui an. Astfel, luna decembrie 2020 marchează sfârșitul actualizărilor de securitate Flash pentru Internet Explorer 11 și Microsoft Edge (versiunea non-Chromium). Noul Microsoft Edge va pierde plugin-ul Flash Player în ianuarie 2021.

Se pare și că la Microsoft încearcă să se asigure că utilizatorii nu vor încerca să instaleze independent versiuni mai vechi cu suport pentru Adobe Flash, întrucât va șterge de pe site-ul său fișierele care sunt folosite pentru instalarea Flash pe browserele sale

Actualizarea care elimină suportul software pentru tehnologia Flash din sistemul de operare Windows va trece la starea de ”actualizare recomandată” în vara anului 2021. Potrivit Microsoft, patch-ul instalat în mod automat va elimina toate API-urile, politicile de grup și interfețele utilizator care „guvernează în mod specific comportamentul Adobe Flash Player” din browserul Microsoft Edge (vechi) și Internet Explorer 11”. Acesta va fi aplicabil tuturor versiunilor de Windows 10, împreună cu Windows Server 2016 și 2012 și Windows 8.1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult