Update-ul la Android 5.0 disponibil pe Samsung Galaxy S5

04.12.2014
Update-ul la Android 5.0 disponibil pe Samsung Galaxy S5

Samsung a început deja să ofere update-ul la Android 5.0 Lollipop pentru Samsung Galaxy S5 (modelul SM-G900F). Este surprinzător atât pentru utilizatorii dispozitivelor Samsung, cât şi pentru utilizatorii de Android în general, întrucât o companie care obişnuia să lanseze actualizări destul de târziu aduce cel mai nou sistem de operare Android pe un dispozitiv la numai o lună de la debutul său pe dispozitive Nexus.

În acest moment, update-ul este disponibil doar în Polonia, însă acesta va fi activat treptat în toate ţările din Uniunea Europeană. Acesta aduce toată funcţionalitatea Android Lollipop, însă schimbă şi multe elemente de design, chiar dacă vorbim tot despre o interfaţă TouchWiz. Samsung s-a aliniat pe cât posibil la Material Design, oferind un aspect plat şi pastelat chiar şi în aplicaţiile sale proprietare, care se îmbină mai bine cu software-ul oficial de la Google.

Noutăţile cu adevărat importante sunt legate ecranul de blocare. Acesta oferă acum notificări, tap & go,  Smart Lock şi MirrorLink, cât şi funcţii îmbunătăţite de citire a amprentei. Galaxy S5 foloseşte acum aceeaşi interfaţă de scanare biometrică folosită şi pe Galaxy Note 4, iar driverul cititorului a fost actualizat pentru performanţă îmbunătăţită.

Cei care au reuşit să instaleze această versiune de software pe S5 spun că este de departe cea mai consistentă experienţă de utilizare de pe un dispozitiv Samsung de până acum, meniurile şi aplicaţiile fiind mult mai fluide. Acest lucru s-ar putea datora serviciului ART, care foloseşte accelerarea hardware de pe GPU pentru a oferi animaţii mai rapide şi performanţă sporită.

Cei care aşteaptă lansarea oficială a software-ului vor putea să îl instaleze fie prin software-ul Samsung Kies de pe PC, fie direct de pe telefon în regim OTA. Alternativ, cei nerăbdători, care vor noul Android Lollipop acum pot accesa site-ul Sammobile, care are deja pachetul software complet disponibil pentru download.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult