Urmărește live prezentarea Apple de la WWDC 2021. Anunțuri despre iOS 15, iPadOS 15, watchOS, macOS și tVOS sunt așteptate

07.06.2021
Urmărește live prezentarea Apple de la WWDC 2021. Anunțuri despre iOS 15, iPadOS 15, watchOS, macOS și tVOS sunt așteptate

Urmărește live evenimentul de prezentare Apple de la ediția virtuală WWDC 2021. Compania va dezvălui detalii despre noile sale versiuni ale sistemelor de operare pentru dispozitivele sale din prezent, cât și noi inițiative în materie de software. Sunt slabe șanse însă să vedem noi dispozitive hardware, dar sunt așteptate prezentări ale iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 și următoarele variante macOS și tvOS.

WWDC 2021 promite noi versiuni ale sistemelor de operare Apple

Evenimentul de prezentare începe astăzi, 7 iunie, la ora 20:00 a României, iar totul va fi transmis live prin intermediul YouTube. Aceasta este însă doar prima zi de WWDC (World Wide Developers Conference) organizat de Apple, urmând ca în zilele următoare, compania să țină prezentări și seminarii dedicate dezvoltatorilor de aplicații.

Prezentarea din seara aceasta se va concentra însă pe noutățile pe care le va aduce compania în următoarele versiuni software, însă sunt puține informații despre ceea ce ar putea prezenta Apple. Se zvonește doar că iPadOS, sistemul de operare pentru tablete, va primi niște îmbunătățiri la capitolul multitasking.

Acum că tabletele sale din gama iPad Pro sunt la fel de performante precum computerele de tip laptop și desktop de la Apple, acestea vor putea rula software mai avansat și vor putea ține mai multe aplicații deschise în paralel. Probabil că nu vom afla foarte multe informații despre următoarea generație iPhone cu această ocazie, însă.

Noile sisteme de operare sunt așteptate să funcționeze pe toate dispozitivele companiei pe care au funcționat și variantele anterioare de iOS. Este posibil însă ca modelele cele mai vechi, precum iPhone 6S, să rămână în urmă anul acesta, alături de câteva modele iPad foarte vechi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult