Următoarea actualizare Google Chrome va dezactiva funcţia autoplay pentru clipurile video cu sunet

22.03.2018
Următoarea actualizare Google Chrome va dezactiva funcţia autoplay pentru clipurile video cu sunet

Google va introduce noi restricţii asupra conţinutului ce poate fi redat în browser, adresând problema website-urilor care folosesc în mod excesiv clipuri şi reclame video cu sunet, redate fără a cere consimţământul vizitatorilor.

Măsura anunţată încă din toamna anului trecut va fi implementată începând cu versiunea Chrome 66, aşteptată pentru debut în luna aprilie. Astfel, clipurile video vor mai putea fi redate automat doar dacă au sunetul oprit. În caz contrar, redarea va fi suspendată până când utilizatorul va da click pe acesta

Numit unified autoplay, filtrul implementat în browserul Chrome are menirea de a garanta utilizatorilor o experienţă în utilizare mai plăcută, fără zgomote nedorite şi cu mai mult control asupra conţinutului ce poate fi redat în browser. Totodată, va fi economisit şi traficul de date realizat prin conexiunea la internet.

Schimbarea vine după ce în urmă cu puţin timp Google a adăugat opţiunea Mute Site, care permite oprirea permanentă sunetului pentru întregul website, dacă suntem deranjaţi de conţinutul redat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult