Utilizatorii de Android vor primi notificări pentru actualizarea aplicațiilor afectate de crash-uri frecvente

21.04.2023
Utilizatorii de Android vor primi notificări pentru actualizarea aplicațiilor afectate de crash-uri frecvente

Telefoanele cu Android vor afișa un nou tip de notificare pentru utilizatorii care întâmpină crash-uri frecvente în aplicații, solicitând actualizarea acestora la cea mai recentă versiune disponibilă pe Play Store.

Adăugată mai întâi pe telefoanele Samsung, noua funcționalitate este inclusă și pe restul dispozitivelor cu Android printr-o actualizare aplicată componentei Google Play System System, ajutând utilizatorii care omit să-și actualizeze la timp aplicațiile instalate. Astfel odată cu sugestia de a trimite un raport detaliat către dezvoltatorul aplicației respective, utilizatorul va primi și recomandarea de instala imediat cea mai recentă versiune disponibilă în Play Store.

Google Android Play Store

Desigur, sugestia va fi utilă doar dacă aplicația nu a fost deja actualizată. Mai ales în cazul aplicațiilor care întâmpină frecvent crash-uri, la sursa neplăcerilor este chiar lipsa de interes a dezvoltatorului, vizitele frecvente către pagina aplicației în căutarea de actualizări rămânând de cele mai multe ori fără rezultat. În schimb, dacă folosești o aplicație deja actualizată și aceasta se blochează, atunci ar putea fi o problemă cu versiunea curentă aplicației, sugestia primită pentru actualizarea imediată neavând cum să aducă rezultatul dorit.

Declanșat la nivel de server, noul mesaj de notificare va putea fi arătat pe toate dispozitivele actualizate cel puțin la versiunea Android 7.0 și prevăzute cu acces Play Store. În mod evident, utilizatorii care folosesc magazine alternative de aplicații nu vor primi aceste alerte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult