Utilizatorii de Android vor primi recomandări pentru actualizarea aplicațiilor afectate de crash-uri frecvente

18.11.2022
Utilizatorii de Android vor primi recomandări pentru actualizarea aplicațiilor afectate de crash-uri frecvente

Cea mai recentă actualizare adusă componentei Google Play System System introduce un nou tip de notificare pentru utilizatorii care întâmpină crash-uri frecvente în aplicațiilor de Android.

Adăugată mai întâi pe telefoanele Samsung, noua funcționalitate vine în ajutorul utilizatorilor care omit să-și actualizeze aplicațiile de Android. Astfel odată cu sugestia de a trimite un raport detaliat către dezvoltatorul aplicației respective, utilizatorul va primi și sugestia de instala imediat cea mai recentă versiune disponibilă pe Google Play Store.

Desigur, sugestia va fi utilă doar dacă aplicația nu a fost deja actualizată. Mai ales în cazul aplicațiilor care întâmpină frecvent crash-uri, la sursa neplăcerilor este chiar lipsa de interes a dezvoltatorului, vizitele frecvente către pagina aplicației în căutarea de actualizări rămânând de cele mai multe ori fără rezultat. În schimb, dacă folosești o aplicație deja actualizată și aceasta se blochează, atunci ar putea fi o problemă cu versiunea curentă aplicației, sugestia primită pentru actualizarea imediată neavând cum să aducă rezultatul dorit.

Noua funcționalitate Android va fi disponibilă începând cu versiunea v33.2 a aplicației Play Store, fiind inclusă cu actualizarea pentru luna noiembrie 2022 a componentei Google Play System. Pachetul de actualizare mai cuprinde și alte noutăți precum setări de control parental și alte îmbunătățiri Google Wallet.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult