Utilizatorii de iOS 14 raportează deja probleme cu cea mai utilă funcție nouă

21.09.2020
Utilizatorii de iOS 14 raportează deja probleme cu cea mai utilă funcție nouă

iOS 14 a venit săptămâna trecută, în ciuda faptului că nu au fost încă anunțate noi modele din gama iPhone, așa cum ne-a obișnuit Apple în anii precedenți. Încă o dată însă, compania mai slăbește din restricțiile sistemului de operare, permițând acum utilizatorilor să își personalizeze mai mult experiența de utilizare. Una dintre aceste capabilități este modificarea aplicațiilor implicite pentru browsing și pentru e-mail. Din păcate, noua funcție din iOS 14 funcția are probleme.

iOS 14 are probleme de „memorie”. Nu ține minte setările utilizatorilor

În timp ce intenția Apple este bună și apreciată de către utilizatori, se pare că iOS 14 a fost lansat cu un bug care face sistemul de operare să „uite” că au fost modificate browser-ul și clientul de e-mail implicite. Mai mulți utilizatori raportează că la orice restart al telefonului, fie că este făcut manual sau că se întâmplă din cauza consumului complet al bateriei, iOS 14 schimbă înapoi aplicațiile implicite în Safari și Mail.

Desigur, există puține motive pentru a închide și porni un iPhone în utilizare normală, întrucât sistemul de operare a demonstrat de-a lungul timpului că rareori se blochează. Totuși, există persoane care închid telefonul peste noapte, sau care rămân fără baterie, iar la repornire aceștia s-ar aștepta ca toate setările realizate să rămână valabile.

Alte probleme pe care iOS 14 le are sunt legate de modul în care sunt afișate noile widget-uri, care pot acum fi poziționate printre aplicațiile instalate. Acestea pot dispărea complet de pe ecran, și pot apărea doar dacă dai la pagina următoare și te întorci. Se pare că este vorba despre un glitch de afișare, întrucât widget-urile rămân funcționale.

Este ciudat să vedem asta în iOS 14, mai ales când luăm în considerare că sistemul de operare a fost în testare beta pentru dezvoltatori și apoi pentru utilizatori încă din luna iunie.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult