Utilizatorii de Windows 11 vor putea porni hotspot-uli WiFi pe telefoanele Samsung direct de pe laptop sau PC

28.10.2022
Utilizatorii de Windows 11 vor putea porni hotspot-uli WiFi pe telefoanele Samsung direct de pe laptop sau PC

Parte din colaborarea cu Google și Microsoft, Samsung a adăugat în aplicația Phone Link opțiune pentru pornirea de la distanță a hotspot-ului WiFi pe telefoanele Samsung. Funcționalitatea va putea fi intermediată atât prin conexiunea la internet, rețeaua WiFi sau prin bluetooth, dacă PC-ul și telefonul sunt deja asociate în acest mod.

Astfel, tot ce ai de făcut este să împerechezi telefonul tău Samsung cu laptopul sau PC-ul, scăpând apoi de grija activării manuale a hotspotului WiFi pe telefon. Practic vei putea bifa această opțiune la fel cum ai proceda la conectarea unei rețele WiFi deja salvate, fără a mai introduce parola.

Pentru a beneficia de această funcționalitate va trebui să actualizezi mai întâi la versiunea Windows 11 (22H2 Build 22621), respectiv versiunea v1.22082.111.0 a aplicației Phone Link (o poți descărca din Microsoft Store). De asemenea, PC-ul sau laptopul folosit ar trebui să dispună și de conexiune Bluetooth, pe lângă cea WiFi.

Your Phone Android

Din păcate, lista dispozitivelor suportate este limitată la telefoane Samsung de generație recentă, precum Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4, Galaxy S21 și Galaxy S22, pe care rulează cel puțin firmware-ul One UI 4.1.1.

Printre avantajele oferite de aplicația Your Phone se mai numără și posibilitatea de a rula pe PC aplicațiile instalate pe telefonul tău Samsung, acesta apărând în ferestre individuale, complet cu datele accesate pe telefon. Aplicațiile de Android sunt de fapt pornite tot pe telefonul mobil, ceea ce apare pe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult