Utilizatorii de XP şi Vista vor putea alege şi ei browser-ul

30.07.2009
Utilizatorii de XP şi Vista vor putea alege şi ei browser-ul

După urecheala primită din partea UE, generozitatea Microsoft nu pare să mai aibă limite. Că utilizatorii europeni care nu ştiu ce e acela un browser vor avea libertatea de alegere pe Windows 7, nu este o noutate. Noutate este faptul că Microsoft va oferi aceleaşi opţiuni şi celor care folosesc Windows XP şi Vista.

Utilizatorii de Vista şi XP vor primi această opţiune prin intermediul funcţiei Automatic Updates. Implementarea se va face la 6 luni din momentul în care Uniunea Europeană va accepta propunerea Microsoft.

Utilizatorii de XP şi Vista vor putea alege şi ei browser-ul

Opţiunea de alegere a browser-ului va fi de fapt o pagină web gestionată de Microsoft. Aceasta va afişa logo-ul, o scurtă descriere şi butonul de instalare a până la 10 browsere printre care Firefox, Opera, Google Chrome şi Safari.

În plus, Microsoft a promis solemn că va da libertate producătorilor de PC-uri şi nu va face presiuni asupra lor în cazul în care aceştia vor interveni asupra sistemului de operare în sensul înlocuirii lui Internet Explorer cu alt browser. Bineînţeles, bunăvoinţa Microsoft este valabilă doar în Europa. În Statele Unite nu îndrăzneşte nimeni să să le ceară ceva similar.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News